”Mentori” pentru ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat”

”Mentori” pentru ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat”

Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ”ANIMA” în parteneriat cu CRAT/Anticafeneaua din Bălți implementează inițiativa ” CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat ” cu suportul financiar din programul de granturi oferit sectorului de tineret. Luna august s-a dovedit a fi una fierbinte și productivă pentru echipa de implementare și cei 20 mentori din întreaga țară. În perioada 9-19 august, 3 echipe de mentori din 20 localități au participat la cursul de mentorat offline. Spațiul de învățare experiențială a dat posibilitate să se discute astfel de teme cum ar fi: aspectele voluntariatului, profilul mentorului, mobilizarea grupurilor de tineri, cine sunt tinerii NEET, necesitățile tinerilor și inițiative de tineret în bază de voluntariat.

Inițiativa CATalizator este unicală și desfășurată în premieră de CIDP ”ANIMA”. Evoluția proiectului a luat start în luna iunie și v-a accelera în lunile septembrie- octombrie. În această perioadă în 20 de localități din țară se va resimți valul implicării tinerilor în organizarea și desfășurarea activităților de voluntariat care răspund la necesitățile tinerilor. În luna septembrie spațiul online, rețeaua de socializare fb va prezenta o tigaie fierbinte cu zeci de propuneri către tineri din partea echipelor de inițiativă. Juriu pentru ideile propuse vor fi chiar tinerii din localitate. Astfel, ideile care vor lua peste 200 lik-uri pe posterele online, vor fi susținuți și financiar de program.  Toate activitățile urmează a fi implementate cu tineri și pentru tineri prin acțiuni de voluntariat.

În cadrul cursului ofline au fost prezentate modele de organizare a campaniilor de colectare de fonduri la nivel local și regional.

Un alt segment discutat în cadrul cursului a fost identificarea partenerilor și susținătorilor în comunitate pentru elaborarea inițiativelor de interes pentru tineri în bază de voluntariat.  

Cursul a luat sfârșit cu procesul de semnare a acordurilor de voluntariat cu organizația gazdă și mentorii CAT. La final de proiect, toți mentorii vor lua carnete de voluntar cu orele oferite contribuție pentru comunitatea sa. Tinerii din echipele de implementare a inițiativelor, vor lua Certificate nominale de voluntariat din parte AO CIDP ANIMA.

”CATalizator reprezintă un program unic, realizat la nivel național, ce presupune activizarea a 20 mentori din 20 regiuni a țării în vederea promovării valorilor voluntariatului prin implicarea tinerilor și al activităților de voluntariat la nivel local. Ținem mult să venim cu continuitate la acest program, în urma rezultatelor frumoase pe care ni le dorim în primul an de implementare.” a menționat coordonatorul proiectului Mihalcedan Nonna.

   În urma cursului participanții au revenit în localitățile sale și au demarat primele acțiuni pentru formarea echipe de tineri voluntari. Urmează să se identifice idei de inițiative, aplicarea cu acestea și implementarea lor de către grupurile de tineri cu susținerea celor 20 de mentori. Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală Anima va susține financiar  cca 20 inițiative a tinerilor.

Urmează multă acțiune în toată țara datorită implementării inițiativelor de tineret în localitate!!!

A.O. „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT/Anticafeneaua din Bălți din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova din resursele alocate sectorului de tineret implementează proiectul ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Наверх