Invitație de participare pentru Mentori- în cadrul proiectului ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat”

Invitație de participare pentru Mentori- în cadrul proiectului ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat”

A.O. „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT/Anticafeneaua din Bălți din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova din resursele alocate sectorului de tineret implementează proiectul ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat”.

CATalizator este program național de susținere a inițiativelor de voluntariat a tinerilor din Republica Moldova, care catalizează implicarea tinerilor în viața comunitară și sporește activismul lor prin acțiuni de voluntariat.

Proiectul planifică lansarea unicului după format și impact în țară a programului de creștere a tinerilor lideri și activiști prin activități de voluntariat și inițiative de interes al tinerilor cu tineri și pentru tineri, și susținerea financiară al acestora prin intermediul platformei ”CATalizator”

Inițiativa va implica 20 mentori din 20 localități din țară inclusiv Găgăuzia și Regiunea Transnistreană, timp de 4 luni.

Mentorii vor fi selectați prin intermediul formularului de înregistrare și a interviului online cu echipa de implementare în perioada lunii iunie-iulie 2021.

Ca finalitate mentorii cu echipele de tineri vor avea posibilitate să aplice cu idei de inițiative de tineret pentru a fi susținute financiar din cadrul proiectului!

Proiectul include 3 faze:

  1. Iulie-august 2021

În prima fază mentorii v-or participa la un curs non formal offline/online de mentorat în următoarele domenii:

  • Formarea echipei de acțiune;
  • Tehnici de coordonare și motivare o echipei de tineri;
  • Creșterea tinerilor lideri;
  • Organizarea campaniilor de colectare de fonduri;
  • Identificarea partenerilor și susținătorlor în comunitate în implementarea inițiativelor.
  1. Septembrie 2021

În a doua fază mentorii vor forma echipe a câte 5 tineri, cu care vor lucra pe parcursul proiectului la identificarea, elaborarea unei inițiative pentru tineri și cu tineri din comunitate. În luna septembrie echipele de tineri, 20 echipe împreună cu mentorii vor participa la o serie de activități online de abilitare în domeniul voluntariat, activism civic, inițiative comunitare.

  • Octombrie- Noiembrie 2021

Ultima fază presupune implementarea inițiativelor de voluntariat al tinerilor în localități. Acestea se vor implementa în perioada octombrie-noiembrie, și vor avea drept focus interesele tinerilor din comunitățile reprezentate.

INVITĂM doritorii de a deveni mentori în comunitatea lor ( reprezentanți ai Centrelor de Tineret; reprezentanți ai ONG; reprezentanți ai grupurilor de inițiativă; tineri activi și implicați comunitari.) să se înregistreze, până la  15 iulie 2021 la următorul link: https://forms.gle/XQgsBbe1yyTszHRu6

Pentru detalii sau întrebări suntem disponibili la adresa de e-mail: ngo.anima@gmail.com,  GSM: 068 00 87 55

Mentorii vor semna acord de voluntariat cu CIDP Anima, și vor primi carnete de voluntar pentru activitatea desfășurată în cadrul inițiativei CATalizator. Tinerii din echipele de implementare a inițiativelor, vor lua Certificate nominale de voluntariat din parte AO CIDP ANIMA.

Pentru a urmări activitățile din cadrul ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat” accesați: https://www.facebook.com/CIDPAnima 

Pentru a urmări apelul de lansare a inițiativei, accesați:

Pentru alte detalii:

Comunicatoare proiect: Inga Pascal_061049511

E-mail: ngo.anima@gmail.com

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Наверх