Expo Forum 2021

Expo Forum 2021

În data de 23 mai, a fost organizat în incinta Teatrului Național Vasile Alecsandrii Bălți evenimentul regional, de final al inițiativei ”Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice de calitate”. La eveniment au participat peste 200 personae — tineri, elevi, părinți, profesori, experți, reprezentanți ONG,mass media și APL.

Evenimentul a promovat educația eco și conștientizarea abordării unei atitudini eco față de mediu prin Managementul energetic al instituțiilor publice din oraș.

Șapte echipe de tineri au prezentat machetele arhitecturale a 7 instituții publice din oraș cu elemente și sugestii eco al acestora. Sugestiile de la expoziția de lucrări realizate din material reutilizabil și al machetelor au fost incluse în Rezoluția finală a Forumului.

La parte de Forum, au fost organizate 6 ateliere tematice, în care au avut loc jocuri de societate, ore cu experții, quiz-uri tematice, vizionare de materiale educaționale și dezbateri. Toate discuțiile din ateliere au fost prezentate pe scena teatrului la citirea Rezoluției.

Invitați speciali la eveniment au fost Clubul de dans ”Fenix”, Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți cu teatru de modă eco și 3 defilări al acesteia, trupa de muzicanți ”Bread Cramp” și Elena Stoiniuc care ne-a încântat cu piese la chitară. La fel, s-a alăturat la aveniment portalul de știri online Nord News, care a luat interviu de la participanți.

Evenimentul a implicat reprezentanți din instituțiile de învățământ din oraș, centrele de tineret și colegii din domeniul societăți civile.

Deschiderea evenimentului a fost cu cuvânt de salut din partea reprezentantei GIZ_dna Renata Grădinaru.

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” beneficiară a Programului de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului în regiunea de dezvoltare Nord sunt AO „Pro Cooperare Regională” și AO ”CASMED”.#EU4Moldova, #ÎmpreunăMaiPuternici, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova,#UEpentruSocietateaCivilă#MLPS, #DezvoltareRegionala, GIZ Moldova, European Union in the Republic of Moldova public of Moldova Pro Cooperare Regională CASMED

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Наверх