La 24 februarie a avut loc sesiunea online cu titlul ”Instituțiile gazdă a activității de voluntariat!”

La 24 februarie a avut loc sesiunea online cu titlul ”Instituțiile gazdă a activității de voluntariat!”

Echipa CIDP ANIMA, în parteneriat cu Secția tineret, sport și relații cu publicul din cadrul Direcției învățământ, tineret și sport a Primăriei municipiului Bălți și Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT Bălți, pe 24 februarie 2021 a organizat un seminar online cu tema ”Instituții Gazdă a activității de voluntariat”. Evenimentul a avut durata de o oră și a fost promovat pe platforma zoom. Organizatorii au oferit posibilitatea de conectare tuturor doritorilor, și au livrat sesiunea gratuit, conform Planului de acțiuni pe domeniul de tineret al municipiului Bălți. Sesiunea a implicat 24 participanți printre care profesori de educație pentru societate, directori adjuncți de instituții de învățământ, specialiști de tineret, reprezentanți ai Consiliilor de elevi din municipiul Bălți și tineri activiști, directori executivi de Fundații și voluntari.

Ora a fost livrată de directorul executiv a Centrului de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA — Mihalcean Nonna. În timpul sesiunii participanții au avut parte de teorie, familiarizare cu Legea voluntariatului, actele și procedurile de acreditare ca instituție gazdă a activității de voluntariat și partea de întrebări – răspunsuri petru cei interesați. ”Unul din pilonii organizației este promovarea valorii voluntariatului, deaceea de fiecare dată cînd avem oportunitate ne implicăm în familiarizarea actorilor interesați din țară în special din comunitate referitor la ”Voluntariat și Legea voluntariatului”_a menționat formatoarea sesiunii Mihalcean Nonna.

Seminarul a abordat următoarele teze:

— Cine poate fi Instituție Gazdă a activității de voluntariat!

— Care sunt avantajele instituției și al potențialilor voluntari!

— Ce reprezintă carnetul de voluntar și certificatul nominal al activității de voluntariat;

— Legea privind activitatea de Voluntariat!

-Formulare de aplicare pentru a fi acreditat ca Instituție Gazdă a activității de voluntariat!

— Instituțiile din municipiul Bălți care sunt acreditate ca Instituție Gazdă a activității de voluntariat!

Organizatorii vor oferi tuturor participanților la sesiune certificate de implicare.

PS. Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA este acreditat drept instituție gazdă a activității de voluntariat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova din 2017, cu reacreditare din anul 2020. Membrul fondator al CIDP ANIMA este membrul Comisiei de acreditare a Instituțiilor gazdă a activității de voluntariat din cadrul MECC. AO CIDP ANIMA coordonează activitatea de voluntariat și are experiență de lucru cu voluntarii și actele ce atestă experiența de voluntariat – eliberarea carnetelor de voluntar.

Evenimentul face parte din Planul de acțiuni pe domeniul de tineret al municipiului Bălți (anul 2021) ca răspuns la necesitatea de a oferi suport calitativ, pentru doritorii din municipiul Bălți, de a se acredita ca instituție gazdă a activităților de voluntariat sau să se identifice parteneriate de succes cu instituțiile care sunt deja acreditate.

Activitatea a avut în baza acordului de colaborare semnat între CIDP Aniuma și Primăria municipiului Bălți în vederea dezvoltării sectorului de tineret.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Наверх