Quiz online ”Voluntariat – oportunitate pentru tineri”

Quiz online ”Voluntariat – oportunitate pentru tineri”

A.O. „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT/Anticafeneaua din Bălți din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova din resursele alocate sectorului de tineret implementează proiectul ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat”.

CATalizator este program național de susținere a inițiativelor de voluntariat a tinerilor din Republica Moldova, care catalizează implicarea tinerilor în viața comunitară și sporește activismul lor prin acțiuni de voluntariat.

Octombrie s-a marcat printr-o serie de activități online de informare și formare a tinerilor din 20 localități, partenere a proiectului CATalizator.

În luna activismului și promovării valorilor de voluntariat, au fost organizate 5 zile de maraton al Quizziz-ului online tematic pentru 20 echipe de tineri. La eveniment au participat 103 tineri din întreaga țară. Echipele de tineri s-au conectat la eveniment cu susținerea mentorilor CATalizator. Activitatea a avut loc în format nonformal, distractic educativ. După fiecare rundă de joc, tinerii au fost implicați în partea de debrifare a celor învățate. Astfel, am susținut o sesiune de discuții și dezbateri la tematica ”Voluntariat – oportunitate pentru tineri”.

În rezultat, 15 tineri au fost premiați cu cadouri și Certificate de onoare pentru câștig în cadrul jocului. Toți tinerii au fost decernați cu certificate de participare. Premiile și certificatele au fost transmise prin intermediul serviciului poștal, pentru ca fiecare participant să resimte gustul implicării.

Evenimentul sa derulat în cadrul săptămânii 18 – 24 octombrie, și a adus în vizorul tuturor valoarea voluntariatului și impactul acestuia asupra tinerilor și comunității.

”Organizez al doilea an consecutiv Quiz online tematic, și de fiecare dată conștientizez importanța unei abordări nonformale pentru tineri. Învățăm împreună cu tinerii, și creștem cu ei, deaceea aducem tehnici creative, interesante și experiențiale, a menționat experta evenimentului Irina-Aliona Ceban”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

În sus