I ședință a grupului de părinți interesați să lupte pentru drepturile pacientului

I ședință a grupului de părinți interesați să lupte pentru drepturile pacientului

27 martie 2021, echipa CIDP ANIMA a coordonat în spațiul Anticafenelei/CRAT prima ședință a grupului de părinți interesați în abilitarea drepturilor pacientului. Evenimentul a fost deschis de către directoarea executivă a CIDP ANIMA Mihalcean Nonna și reprezentanta CASMED Livia Bolfosu. La prima ședință au participat 12 părinți din regiunea de nord. Grupul are drept scop să se formeze ca putere de voce a pacienților, să contribuie la îmbunătățirea serviciilor medicale în municipiul Bălți, ajustarea acestora la necesitățile pacientului. Paralele membrii vor avea posibilitate să participe la ateliere cu medici de profil, cu juriști și psihologi pentru a se informa în domeniu. Astfel, membrii grupului se vor întâlni de 2 ori pe lună, pentru a crea o comunitate ce promovează responsabilitatea pacientului față de sănătatea lui dar și calitatea prestării serviciilor medicale. La eveniment sau discutat planurile de viitor al grupului, așteptările și temerile membrilor referitor la evoluția acestuia. Grupul a listat interesele și necesitățile de formare în domeniu sănătății.

Pentru a crea un mediu prietenos și a crea platformă de comunicare, toți participanții sau prezentat și au specificat cunoștințele, abilitățile, aspirații și hobby care îi caracterizează. Astfel, am conturat portretul grupului de părinți și am stabilit modalitatea de comunicare al acestuia pe viitor.

Grupul este un organizm viu și dinamic, astfel este binevenit orice părinte care se regăsește în valorile și acțiunile listate mai sus. Pentru a vă alătura grupului ne puteți scrie un mesaj la nr de telefon 068 00 87 55 sau la ngo.anima@gmail.com

Inițiativa „Abilitarea grupului de părinți- Bălți, 2021” este implementată de AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” în colaborare cu CRAT, Bălți în cadrul proiectului ”Echitate în sănătate prin responsabilizare socială”, implementat de Crucea Roșie din Elveția în parteneriat cu CASMED și AO „HOMECARE” cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top