Lansarea Expoziției de primăvară ”3deR” în Crișcăuți/Bocani/Bălășești

Lansarea Expoziției de primăvară ”3deR” în Crișcăuți/Bocani/Bălășești

Lunile martie- aprilie 2021 vin să aducă multă forfotă în 3 Gimnazii din 3 regiuni din Nordul țării. Astfel în cadrul inițiativei ”Implicați pentru dezvoltarea locală în Bocani, Crișcăuți și Bălășești” în perioada februarie- august 2021 vor fi implicați elevi, profesori, părinți și reprezentanți ai APL-urilor în diverse activități de formare și promovare a unei atitudini grijulii față de mediu.

Expoziția de primăvară ”3deR” are drept scop de a dezvolta spiritul eco în rândul elevilor din gimnaziile cheie, activitate legată direct de procesul de reciclare și protecția mediului, contribuind la dezvoltarea creativității prin confecționarea diferitor obiecte din material natural sau care au avut o viață și ar urma să ajungă la lada de gunoi.

Luna martie este perioada de pregătire a lucrărilor și depunerea lor către expoziție. În luna aprilie se va da start pentru deschiderea expoziției în holurile gimnaziilor partenere. Expoziția intenționează să atragă atenția elevilor și profesorilor, locuitorilor satelor cheie la problema deșeurilor solide din localitatea lor. În timpul desfășurării evenimentului, se vor fotografia lucrările și vor fi toate promovate în spațiul online pe pagina de socializare a CIDP Anima.

La final de eveniment, toți participanții vor fi certificați, iar 5 din cei care vor lua simpatia publicului vor fi premiați din partea proiectului.

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” beneficiară a Programului de Granturi Locale acțiunea „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”, finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului ”Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova. ”Partenerii proiectului în regiunea de dezvoltare Nord sunt AO „Pro Cooperare Regională” și AO ”CASMED”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top