GHID – CONCURS ONLINE DE MATERIALE MEDIA REALIZATE DE TINERII JURNALIȘTI/ Youth Media Marathon Bălți

GHID – CONCURS ONLINE DE MATERIALE MEDIA REALIZATE DE TINERII JURNALIȘTI/ Youth Media Marathon Bălți

Ghidul aplicantului

CONCURS ONLINE  DE MATERIALE MEDIA REALIZATE DE TINERII JURNALIȘTI

( Youth Media Marathon Bălți)

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” împreună cu partenerii mass-media AO „Asociația Reporterilor Media Nord” sunt beneficiarii Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Youth Media Marathon Bălți” în Bălți.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” împreună cu partenerii mass-media AO „Asociația Reporterilor Media Nord” lansează  CONCURS ONLINE  DE MATERIALE MEDIA REALIZATE DE TINERII JURNALIȘTI realizate de 4 echipe de tineri abilitați în domeniul jurnalismului, eveniment din cadrul proiectului „Yuoth Media Marathon Bălți”.

Mersul  Concursului:

Aplicările pentru Concurs, au fost recepționate de la 4 echipe participante la cursul de abilitare desfășurat în toamna anului 2020 cu susținerea experților din cadrul AO Asociația Reporterilor Media Nord.

Concursul se va desfășura pe platforma online Fb https://www.facebook.com/CIDPAnima/?modal=admin_todo_tour , în cadrul evenimentului deschis Materiale media realizate de tinerii jurnaliști/ Youth Media Marathon Bălți” în perioada 01-10 februarie 2021, jurizarea va avea loc prin intermediul lik-urilor (materialele video vor fi plasate pe eveniment de organizatori).

În data de 10 februarie 2021, orele 24:00 va fi stopat procesul de votare. Poziționarea echipelor în cadrul concursului, va fi făcută publică în data de 11 februarie pe rețelele de socializare al organizației și pe pagina web anima.md.  

Concursul se va desfășura în conformitate cu prezentul Regulament.

Criterii de eligibilitate:

 • Concursul este destinat echipelor de tineri abilitați în cadrul cursului de durată în  proiectul ”Youth Media Marathon Bălți”;
 • Mesajul pentru concurs este elaborat în 2 limbi : română și rusă;
 • Tinerii sunt implicați direct la elaborarea și realizarea materialului propus la concurs;
 • Fiecare echipă-aplicant se subsemnează la materialul propus la concurs ca fiind proprie ei;

ATENȚIE!!! Din concurs vor fi automat descalificate postările altor persoane sau cu identitate falsă.

Criterii de realizare a lucrărilor:

Elaborați un material video tematic jurnalistic, după cum urmează:

 • Denumirea inițiativei;
 • Abordarea unei teme eco din Nordul Țării;
 • Durata materialului de cca 4 – 10 minute;
 • Participarea directă a tinerilor în materialul elaborat;
 • Reeflectarea beneficiarilor inițiativei;
 • Reflectarea soluțiilor/ rezultatelor inițiativei/proiectului/problemei abordate.

Desemnarea participanților:

Câștigătorii concursului vor fi desemnați după numărul de ”Like-uri” la materialul propus la concurs, din cadrul evenimentului pe Fb Materiale media realizate de tinerii jurnaliști/ Youth Media Marathon Bălțihttps://fb.me/e/11we0ofkW

Toate echipele vor fi invitate la ”Gala tinerilor începători în jurnalistică”, unde vor fi certificați și premiați pentru implicare și dedicație. Gala va avea loc în luna martie 2021.

Pentru detalii, accesați https://www.facebook.com/CIDPAnima/?modal=admin_todo_tour , sau pagina web anima.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

În sus